C.T.H. 144_Mercedes_Cla_18_Cgi_122_pk_200_nm_foto.jpg
C.T.H. 143_Mazda_6_22_SkyactivD_175pk_420nm_foto.jpg
C.T.H. 146_Vw_Tiguan_20_tdi_184_pk_380_nm_foto_banner.jpg
C.T.H. 147_Bmw_M4_431_pk_550_nm_foto_banner_met_tekst.jpg
C.T.H. 94_testbank_leeg_breedbeeld.jpg
C.T.H. 129_Werkplaats_met_mobilhome-1.jpg
C.T.H. 55_BUREEL_ONDER.jpg
C.T.H. 145_buiten_foto_met_meest_bmw.jpg
C.T.H. 141_Volvo_C70_20_d_150_pk_350_nm_Foto.jpg
C.T.H. 132_porsche_panamera_.jpg
C.T.H. 128_FIAT_DUCATO_MOBILHOME_FOTO.jpg
C.T.H. 106_AUDI_A3_2010_FOTO.jpg
C.T.H. 140_Opel_Insignia_2014_reklame.jpg
C.T.H. 126_MAN_TRUCK_TGX_440PK_2100NM_FOTO.jpg
C.T.H. 148_Logo_2017_klein.png


FAQ

General

Wat is chiptuning en hoe werkt dit?

Elke injectiemotor is voorzien van een computer-ECU (Electronic Control Unit) die de ontsteking, injectie en lucht- brandstofverhouding regelt. Deze injectiesytemen vervangen de vroegere carburators. In deze ECU zit een chip die de nodige werkingsparameters voor de motor bevat. Wij herprogrameren deze chip zodat de motor een nieuw besturingsprogramma krijgt.

Welke garantie geven wij?

C.T.H. bvba geeft 5 jaar garantie op de goede werking van onze software,en het door ons gebruikt materiaal. Wij garanderen de opgegeven vermogenstoename indien de motor in goede staat is. Wij bieden een op maat gemaakte software aan u auto en/of u wensen aangepast. C.T.H. bvba geeft 5 jaar garantie op een software update.(plaatsing kosten worden in rekening gebracht 75,- €). C.T.H. bvba geeft 3 maanden gratis motor garantie op een software tuning (vastgelegd in de algemene voorwaarden) Het is ook mogelijk om een aanvullende verzekering af te sluiten.(vraag naar de voorwaarden)

Wat zijn de gevolgen voor de fabrieksgarantie?

Bij de meeste merken blijft de fabrieksgarantie gewoon behouden, omdat een goed uitgevoerde chiptuning geen schadelijke gevolgen heeft voor de wagen. Er zijn zelfs al merken die zelf een chiptuning verkopen. Er kan ook een garantie verzekering worden genomen.

Zijn er gevolgen voor de verzekering?

Ja. Deze moet u laten aanpassen omdat verzekeringen berekend worden aan de hand van de KW van het voertuig. Door een chiptuning te laten plaatsen verhoogt het aantal KW van uw wagen.

Zijn er zijn gevolgen voor de wegenbelasting?

Nee.De wegenbelasting wordt berekend op de fiscale PK's en niet op het vermogen.

Hoe lang moet men de wagen missen?

Nadat er een afspraak gemaakt is, hebben wij aan de meeste auto's ongeveer 2 a 3 uur werk u vindt de tijd terug in onze detail fiche van uw auto (dit kan weleens langer zijn omdat elke auto anders reageert op de tuning, en wij de nodige aanpassing zullen doen).wij leveren geen auto af als we zelf niet tevreden zijn. U mag er bij ons zelf bij blijven en zien wat er aan uw wagen gebeurt.

Waarom moet er voor elke auto een aangepaste software worden gemaakt en getest op een degelijke vermogentestbank?

De autofabrikant moet met meerdere zaken rekening houden bij het kiezen voor een programma: Als eerste heeft hij de anti-vervuilingwetgeving die verschillend is voor andere landen. De gemakkelijkste methode om een hoge productie te halen is om hetzelfde geknepen programma te leveren onafhankelijk van het land waar de auto zal geleverd worden. Meestal zijn deze programma's zelfs zuiverder dan wat de wet voorschrijft. Dit omdat de fabrikant zo ook in de toekomst geen problemen zal hebben om aan deze wetten te voldoen. Omdat hij niet voor elke motor een individueel programma kan maken moet hij voor een veilig programma kiezen omdat de mechanische toleranties verschillen van motor tot motor. Om deze reden moeten we bij een Chiptuning dit altijd individueel doen om zo de grens te vinden van de toleranties van de desbetreffende auto. Het is normaal dat de ene wagen niet dezelfde toleranties heeft als een gelijkaardige andere wagen, daarom heeft hij nood aan een individueel programma. Alle bedrijven of tuners die het zelfde programma proberen te verkopen zijn enkel geïnteresseerd in de commerciële zijde van het beroep met alle technische gevaren die dat kan geven. Een slecht/onaangepast programma kan je motor beschadigen!

Chiptuning

Waarom een chip laten plaatsen?

Doelbewust verhoogt een chip de rijprestaties en de kracht van de motor, vooral de respons op lagere toeren (koppel)stijgt spectaculair. Dit is zeer interessant voor het rijden in de bergen en/of met rijden van een aanhanger, caravan ed. Over het algemeen krijgt men ook een lager verbruik.

Op welke types kan men chiptuning toepassen?

Chiptuning is mogelijk voor benzine injectiemotoren en voor turbo-dieselmotoren(electronisch bestuurd).

Wat zijn de voordelen van chiptuning?

De levensduur van de motor wordt niet aangetast. Het brandstofverbruik is meestal lager. De afstelling kan veel nauwkeuriger gebeuren omdat men alle nodige krachtvelden in de Eeprom aanpast, in alle toerentallen en/of versnellingen (zeker bij een automaat van groot belang) Chiptuning is onzichtbaar van buitenaf.

Wat zijn de nadelen van chiptuning?

Is niet zo makkelijk te verwijderen. Is duurder dan een powerbox. Meestal wordt er in de motorcomputer een voetje gesoldeerd. Bij de meeste auto's vanaf 2000 is dit niet meer nodig en kan het via de diagnosepoort van de auto.

Is chiptuning schadelijk voor de motor?

Geplaats door een vakman is chiptuning zeker niet schadelijk voor uw motor. Een chiptuning dient degelijk getest te worden op een vermogenstestbank. Tuners die zelf geen vermogentestbank hebben zijn dan ook geen tuners maar plaatsers.Ondeskundige plaatsing kan wel schadelijke gevolgen hebben.

Hoeveel kost chiptuning?

Onze prijzen per merk vindt u op deze website. Als u een goedkope tuner zoekt is het niet nodig om verder te kijken.

Manier van chiptuning?

1 chiptuning via het vervangen van de eeprom(chip) bij meeste oudere auto's is dit enkel mogelijk 2 obd tuning hier gebeurt het zelfde als bij een chiptuning maar de eeprom (chip) wordt niet vervangen maar via de obd diagnose stekker geherprogrameerd bij de meeste auto's vanaf ongeveer 1998 is dit mogelijk. 3 serial tuning hier gebeurt het zelfde als bij een obd tuning maar met het verschil dat de ecu moet worden gedemonteerd dit is het geval bii de meeste auto's vanaf 2009 (meestal gaat het hier om auto's die aan de euronorm 5 voldoen)

Wat als de auto een software update krijgt?

Bij de moderne auto's is het mogelijk dat uw auto een software update krijgt.Mocht dit gebeuren plaatsen wij onze software gratis terug in uw auto.Wilt u een vermogenmeting hebben kost dat 125,- euro.Het gebeurt bij ons regelmatig dat men denkt dat de software eruit is maar na controle blijkt dit niet het geval te zijn dan moeten wij hiervoor ook 50,- euro doorrekenen.

Powerboxes

Wat is het verschil tussen chiptuning en een powerbox?

Een powerbox is een kastje dat tussen de bedrading aangesloten wordt. Bij een chiptuning wordt de Eeprom(chip) in de motorcomputer vervangen en opnieuw geprogrammeerd.

Wat zijn de voordelen van een powerbox?

Een powerbox is eenvoudig door iedereen te plaatsen en te verwijderen. Is goedkoper dan chiptuning.

Wat zijn de nadelen van een powerbox?

Een powerbox veranderd de waarde die naar de motor ecu worden gestuurd. De goedkopere powerboxen hebben dan ook regelmatig het probleem dat men de juiste afstelling niet kan vinden( te veel rook en/of co). De resultaten zijn iets minder goed dan bij chiptuning. Een goede en geavenceerde powerbox zoals onze Externe ECO-MASTER module heeft dit probleem niet omdat er ook op de turbodruk wordt gewerkt.

Nieuws

Geen artikels gevonden.